Mistä sisällöntuotannon hinta muodostuu?

Sisällöntuotanto on tärkeä osa sisältömarkkinointia, sillä eihän mikään sisältö itse itseään kirjoita. Sisällöntuotannon hinnastoa kuitenkin jostain syystä piilotellaan erilaisten tarjouspyyntöjen taakse, kertomatta asiakkaalle suoraa hintaa. Tämän me kuitenkin muutamme tässä artikkelissa, kertomalla suorat hinnat sisällöntuotannolle.

Me Finncontentilla nimittäin haluamme asiakkaidemme tietävän hinnastomme jo ennen yhteydenottoa. Tämä on mielestämme varsin kohteliasta ja kunnioittavaa asiakasta kohtaan, harvemmin tilaat verkkokaupastakaan mitään tietämättä ensin tuotteen hintaa.

Mikäli sisältömarkkinoinnin ulkoistaminen kokonaisvaltaisella ja helpolla paketilla kiinnostaa, löydät etusivultamme yhtedenottolomakkeen.

Sisällöntuotannon hintaan vaikuttavat seuraavat tekijät:

 •  Hinnoittelumalli:
  • Artikkelikohtainen hinnoittelu
  • Sanakohtainen hinnoittelu
  • Tuntilaskutus
 • Sisällön laatu
 • Sisällön käyttökohde
 • Sisällöntuottajan kokemus
 • Mistä sisällöntuotanto tilataan?
  • Freelancer
  • Markkinointitoimisto
  • Oma työntekijä

Paljonko sisällöntuotanto maksaa – sisällöntuotannon hinnasto?

Sisällöntuotannon hinta muodostuu useista eri tekijöistä. Sisältö voidaan kuitenkin karkeasti jakaa laatupainotteiseen sisältöön ja täytesisältöön.

Täytesisällön tarkoituksena on yksinkertaisesti toimia nopeana tapana täyttää sivuston artikkelivarastoa ja pyrkiä iskemään heikosti kilpailtuihin hakutermeihin, jotta sisältö listautuisi nopeasti Googlen ensimmäiselle hakutulossivulle.

Laatupainotteinen sisältö eroaa tästä huomattavasti, sen painottaessa luettavuutta ja tarkistettua asiasisältöä. Laatupainotteinen sisältö on pitkällä tähtäimellä myös huomattavasti hakukoneystävällisempää, sillä roskapostia muistuttavat ja tökerösti kirjoitetut täytetekstit eivät ole myöskään hakukoneiden mieleen.

Sisällöntuotantoa on mahdollista tilata käytännössä joltakin markkinointitoimistolta – kuten meiltä Finncontentilta, osana sisällöntuotannon palveluitamme– freelancerilta tai vaihtoehtoisesti palkkaamalla oma työntekijä.

Oman työntekijän palkkaaminen verokortilla on kuitenkin harvemmin ensimmäinen vaihtoehto sisällöntuotantoa aloittaessa, sillä työmäärää on vaikea ennustaa ja kustannukset saattavat nopeasti ylittää freelancerin tai markkinointitoimiston veloittamat hinnastot.

Sisällöntuotannon hinnasto

Taulukosta näette eri sisällöntuottajien yleisimmin käyttämät hinnoittelutavat sekä näiden suuruuden.

Freelancer vs Markkinointitoimisto vs Oma työntekijä

Sekä markkinointitoimistot että freelancerit käyttävät yleisesti tuntiveloitusta, joka laskutetaan luonnollisesti yrityksen kautta. Hinnoittelu on näin selkeä ja joustaa myös vaativampiin sisältöihin eikä pakota sisällöntuottajaa kiirehtimään sisällön kanssa päästäkseen leiville.

Tuntipalkka taas pätee käytännössä ainoastaan omalle yritykselle palkattavaan työntekijään, jolle tuntipalkkaa maksetaan työntekijänkokemuksen ja taitojen mukaisesti. Tämän palkan päälle tulevat kuitenkin työnsivukustannukset sekä pakollinen sitoutuminen työntekijään. Tämän vuoksi omansisällöntuottajan palkkaus on harvemmin viisas idea etenkään sisältömarkkinoinnin alkuvaiheessa.

Osa freelancereista veloittaa sisällöntuotannosta sanakohtaista hintaa. Kyseisen hinnoittelumallin kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä pelkästään urakkapohjainen hinnasto sanamäärän mukaisestimaksettuna saattaa tuottaa heikkolaatuista täytetekstiä, jota venytetään oman palkkion nostamiseksi. Hintahaitari on tässä kohtaa suuri, kuten on myös laadullinen vaihtelu ääripäiden välillä.

Markkinointitoimistot, kuten me täällä Finncontentilla, tarjoavat usein myös vaihtoehdon kuukausittaiselle kiinteälle hinnalle. Näin tilaaja kykenee helposti ennustamaan sisällöntuotannon hinnan kuukausitasolla, jonka lisäksisi sältöstrategia voidaan suunnitella pitkälle aikavälille jo valmiiksi.

Kuukausittainen hinnoittelu skaalautuu kaikkiin tarpeisiin ja mahdollistaa myös suurempienprojektien hoitamisen sekä sisältömarkkinoinnin täydellisen ulkoistamisen, jolloin saat tilaajana nauttia pelkistä tuloksista.

Sisällöntuotanto hinnasto

 • Freelancer 60-80€/h tai 0,08-1€/sana
 • Markkinointitoimisto 80-150€/h tai alk. 1000€/kk
 • Työntekijä alk. 15-30€/h
Jaa artikkeli

Aiheeseen liittyvää:

Ota yhteyttä!

Oletko kiinnostunut verkkosivujen tilaamisesta tai muista palveluistamme? Ota yhteyttä alla olevalla kaavakkeella

*Tähdellä varustetut kohdat ovat pakollisia