Sisällöntuotanto hinta - Mitä sisällöntuotanto maksaa?

April 8, 2022

Sisällöntuotanto hinta – Mitä sisällöntuotanto maksaa

Sisällöntuotanto sekä sisältömarkkinointi ovat nousseet hiljattain jokaisen digimarkkinoinnin asiantuntijan huulille. Tähän on kuitenkin olemassa hyvä syy, sillä sisältömarkkinointi on erinomainen tapa lisätä brändisi tunnettavuutta sekä kasvattaa verkkosivusi kävijämäärää ja myyntiä, tarjoten samalla myös konkreettista hyötyä vierailijalle. Kukaan ei kuitenkaan tunnu haluavan kertoa mitä sisällöntuotanto maksaa?

 

Mistä sisällöntuotannon hinta muodostuu?

Sisällöntuotanto on tärkeä osa sisältömarkkinointia, silläeihän mikään sisältö itse itseään kirjoita. Sisällöntuotannon hinnastoa kuitenkin jostain syystä piilotellaan erilaisten tarjouspyyntöjen taakse, kertomatta asiakkaalle suoraa hintaa. Tämän me kuitenkin muutamme tässäartikkelissa, kertomalla suorat hinnat sisällöntuotannolle.

Me Finncontentilla nimittäin haluamme asiakkaidemme tietävän hinnastomme jo ennen yhteydenottoa. Tämä on mielestämme varsin kohteliasta ja kunnioittavaa asiakasta kohtaan, harvemmin tilaat verkkokaupastakaan mitään tietämättä ensin tuotteen hintaa. Mikäli sisältömarkkinoinninulkoistaminen kokonaisvaltaisella ja helpolla paketilla kiinnostaa, löydät etusivultamme yhtedenottolomakkeen.

Sisällöntuotannon hintaan vaikuttavat seuraavat tekijät:

·        Hinnoittelumalli:

·         Artikkelikohtainen hinnoittelu

·         Sanakohtainen hinnoittelu

·         Tuntilaskutus

·        Sisällön laatu

·        Sisällön käyttökohde

·        Sisällöntuottajan kokemus

·        Mistä sisällöntuotanto tilataan?

·         Freelancer

·         Markkinointitoimisto

·         Oma työntekijä

 

Paljonko sisällöntuotanto maksaa – sisällöntuotannon hinnasto?

Sisällöntuotannon hinta muodostuu useista eri tekijöistä,kuten yllä jo mainitsin. Sisältö voidaan kuitenkin karkeasti jakaa laatupainotteiseensisältöön ja täytesisältöön.

Täytesisällön tarkoituksena on yksinkertaisesti toimia nopeana tapana täyttää sivuston artikkelivarastoa ja pyrkiä iskemään heikosti kilpailtuihin hakutermeihin, jotta sisältö listautuisi nopeasti Googlenensimmäiselle hakutulossivulle.

Laatupainotteinen sisältö eroaa tästä huomattavasti, sen painottaessa luettavuutta ja tarkistettua asiasisältöä. Laatupainotteinensisältö on pitkällä tähtäimellä myös huomattavasti hakukoneystävällisempää, sillä roskapostia muistuttavat ja tökerösti kirjoitetut täytetekstit eivät olemyöskään hakukoneiden mieleen.

Sisällöntuotantoa on mahdollista tilata käytännössä joltakin markkinointitoimistolta – kuten meiltä Finncontentilta, osana sisältömarkkinoinnin pakettiamme – freelancerilta tai vaihtoehtoisestipalkkaamalla oma työntekijä. Oman työntekijän palkkaaminen verokortilla on kuitenkin harvemmin ensimmäinen vaihtoehto sisällöntuotantoa aloittaessa, sillä työmäärää on vaikea ennustaa ja kustannukset saattavat nopeasti ylittää freelancerin tai markkinointitoimiston veloittamat hinnastot.

Taulukosta näette eri sisällöntuottajien yleisimminkäyttämät hinnoittelutavat sekä näiden suuruuden.

Sekä markkinointitoimistot että freelancerit käyttävät yleisesti tuntiveloitusta, joka laskutetaan luonnollisesti yrityksen kautta. Hinnoittelu on näin selkeä ja joustaa myös vaativampiin sisältöihin eikä pakota sisällöntuottajaa kiirehtimään sisällön kanssa päästäkseen leiville.

Tuntipalkka taas pätee käytännössä ainoastaan omalle yritykselle palkattavaan työntekijään, jolle tuntipalkkaa maksetaan työntekijänkokemuksen ja taitojen mukaisesti. Tämän palkan päälle tulevat kuitenkin työnsivukustannukset sekä pakollinen sitoutuminen työntekijään. Tämän vuoksi omansisällöntuottajan palkkaus on harvemmin viisas idea etenkään sisältömarkkinoinnin alkuvaiheessa.

Osa freelancereista veloittaa sisällöntuotannostasanakohtaista hintaa. Kyseisen hinnoittelumallin kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä pelkästään urakkapohjainen hinnasto sanamäärän mukaisestimaksettuna saattaa tuottaa heikkolaatuista täytetekstiä, jota venytetään omanpalkkion nostamiseksi. Hintahaitari on tässä kohtaa suuri, kuten on myös laadullinen vaihtelu ääripäiden välillä.

Markkinointitoimistot, kuten me täällä Finncontentilla, tarjoavat usein myös vaihtoehdonkuukausittaiselle kiinteälle hinnalle. Näin tilaaja kykenee helposti ennustamaan sisällöntuotannon hinnan kuukausitasolla, jonka lisäksisi sältöstrategia voidaan suunnitella pitkälle aikavälille jo valmiiksi. Kuukausittainenhinnoittelu skaalautuu kaikkiin tarpeisiin ja mahdollistaa myös suurempienprojektien hoitamisen sekä sisältömarkkinoinnin täydellisen ulkoistamisen, jolloin saat tilaajana nauttia pelkistä tuloksista.

Sisällöntuotanto hinnasto

  • Freelancer 60-80€/h tai 0,08-1€/sana
  • Markkinointitoimisto 80-150€/h tai alk. 1000€/kk
  • Työntekijä alk. 15-30€/h