Sisällön Pikaopas – Millainen sisältö tuo asiakkaita?

Sisältömarkkinointi ja sisällön tehokas hyödyntäminen osana yrityksen markkinointia ja viestintää ovat nousseet kuumiksi puheenaiheiksi viime vuosien aikana.

Harvemmin kuitenkaan kerrotaan sen tarkemmin, millaista sisältöä sinun tulisi toteuttaa lisätäksesi vierailijoiden – ja näin myös asiakkaiden – määrää sivustollasi.

Miksi sisältömarkkinointi kannattaa?

Sisältömarkkinointi on kannattava sijoituskohde, mutta ainoastaan kunnollisesti ja tarkkaan suunnitellusti toteutettuna.

Laadukkaan ja lukijaa aidosti hyödyttävän sisällön avulla saat luotua itsellesi uskollisen lukijakunnan, joka tuo vierailukertoja sivustollesi. Näistä aktiivisista lukijoista kykenet myös konvertoimaan suhteellisen helposti maksavia asiakkaita.

Mikäli sisältömarkkinointia ei kuitenkaan oteta tosissaan, vaan siihen panostetaan toisarvoisena projektina, on suuri riski, että vähäisetkään panostetut resurssit eivät mene optimaaliseen käyttöön.

Heikkolaatuinen sisältö saattaa jopa haitata brändikuvaasi, kun taas laadukkaalla sisällöllä rakennat luottamusta asiakkaisiisi sekä tuleviin asiakkaisiisi. Olemme kirjoittaneet myös toisen artikkelin siitä, miksi sijoittaa sisältömarkkinointiin.

Millaiseen sisältöön sijoittaa – eri sisältötyypit vertailussa

Millaiseen sisältöön sinun sitten konkreettisesti kannattaisi sijoittaa? Onko tekstisisältö ainoa vaihtoehto, vai pitäisikö kenties panostaa näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa?

Mahdollisuudet erilaisten sisältötyyppien kanssa pelailuun ovat käytännössä rajattomat, mutta me käymme näistä läpi vain muutaman. Mikäli jokin muu sisältötyyppi kuitenkin kiinnostaisi, olethan yhteydessä meihin, niin käydään asia yhdessä läpi.

Tekstisisältö

Tekstisisältö on vaihtoehdoista ehkäpä se yleisin, mutta tästä huolimatta myös erittäin tehokas. Tekstimuotoinen sisältö pitää sisällään niin yksinkertaiset uutiskirjeet, moniosaiset tarinat kuin selkeästi kootut oppaat. Mikä ikinä sopiikaan oman alasi asiakaskunnan kiinnostuksiin parhaiten.

Tekstimuotoinen sisällöntuotanto on tilattavissa Finncontentilta osana verkkosivuprojektia tai erillisenä palveluna.

Videosisältö

Olisiko liiketoimintaanne mahdollisesti helpompaa tai mielenkiintoisempaa tallentaa liikkuvina kuvina perinteisen tekstisisällön sijasta?

Videomuotoiset arvostelut ja oppaat ovat saaneet tuulta alleen monilla eri toimialoilla, sillä ne mahdollistavat entistä paremman asiakkaan sitouttamisen.

Videoita ladataan tyypillisesti sosiaaliseen mediaan sekä Youtubeen, joista video on helppoa upottaa myös suoraan omalle verkkosivulle.

Videomuotoinen sisältö mahdollistaa myös täysin omaa luokkaansa olevat kasvumahdollisuudet, etenkin sosiaalisessa mediassa. Parhaimmillaan videosisällöstä voi syntyä oma tuottoisa liiketoimintansa, joka samalla tuo asiakkaita lisää ydinliiketoimintaan.

Kuvat

Kuvasisältöä hyödynnetään harvemmin yksinään, mutta sen sijaan kuvasisällön asema tekstisisällön tukena on ensiarvoisen tärkeää.

Kuvasisältö tuo pitkäänkin oppaaseen hieman visuaalista ilmettä ja aikaa levätä kesken tekstin lukemisen. Laadukkaat kuvat saattavat myös auttaa muovaamaan brändi-ilmettä sekä tuomaan haluttua tyyliä esille yrityksen markkinoinnissa.

Yhteenveto

Sisältömarkkinointi on lukemattomien valintojen maailma, jossa erilaisia sisältötyyppejä on saatavilla suunnattoman paljon.

Oikean sisältötyypin valinta saattaa tuntua haastavalta, eikä yhtään ihme. Suosittelemme tämän vuoksi hyödyntämään useita eri sisältötyyppejä ja valitsemaan näistä sen, jonka kanssa työskentely on kaikkein mielekkäintä, ja jo jonka tulokset puhuvat puolestaan.

Me Finncontentilla tarjoamme niin sisällöntuotannon, sisältökonsultoinnin kuin sisällön optimoinnin ja hakukoneoptimoinnin palveluja, joko osana verkkosivuprojektia tai erillisenä palveluna.

Jaa artikkeli

Aiheeseen liittyvää:

Ota yhteyttä!

Oletko kiinnostunut verkkosivujen tilaamisesta tai muista palveluistamme? Ota yhteyttä alla olevalla kaavakkeella

*Tähdellä varustetut kohdat ovat pakollisia