Mitä yrityksen kotisivut maksavat?

Yrityksen kotisivut ovat paitsi yrityksen käyntikortti netissä, myös vuorokauden ympäri toimiva myyntimies. Mikä parasta – tälle myyntimiehelle tarvitsee maksaa varsin pientä palkkaa.

Yrityksen ilmeen mukaiset, yksinkertaiset ja toimivat kotisivut muuntavat kävijästä asiakkaan yrityksellesi. Lisäksi ne kertovat tärkeää tietoa yrityksestäsi, tämän tarjomaista palveluista ja yrityksen työntekijöistä.

Hyvät nettisivut myös kertovat selkeästi missä yrityksesi sijaitsee, mihin aikaan yrityksesi on auki ja miten sinuun saa yhteyden.

Mitä yrityksen kotisivut maksavat?

Yrityksen kotisivujen hintahaarukka on suuri, mutta voinemme todeta, että 90 prosenttia nettisivuista mahtunee hintahaitarille 750 – 15 000 euroa. On toki mahdollista löytää tätä matalammalla hinnalla toteutettuja projekteja, että vielä hintavampia projekteja.

Sekä kalliimmissa että matalammissa hinnoissa on tyypillisesti kyse poikkeustapauksista, joissa verkkosivut ovat erityisen monimutkaiset tai todella yksinkertaiset. Tietysti verkkosivujen myyjä saattaa myös olla yli- tai alihinnoitellut itseensä markkinahintoihin nähde.

Karkeasti sanottuna yritys voi hankkia kotisivunsa freelancerilta tai markkinointitoimistolta.

Freelancerit

Freelancerit ovat omia palveluitaan myyviä ammattilaisia tai harrastelijoita, jotka toimivat usein yksinyrittäjinä. Freelancerit myyvät palveluitaan suoraan asiakasyrityksille sekä toimivat monien markkinointitoimistojen tukena omien työntekijöiden loppuessa kesken.

Freelancerit toteuttavat usein myös yritysten kotisivuprojekteja. Freelancereiden hinnasto alkaa huomattavasti matalammalta tasolta kuin markkinointitoimistoilla, alle tuhannesta eurosta.

Freelancereilla myös osaamistason vaihtelu on suurempaa. Saatat saada huipputason lopputuloksen erittäin huokeaan hintaan tai kauhistua maksaessasi harrastelijatason työstä ammattilaisen palkkion.

Freelancereiden hintataso on yleensä 500-5000€

Isot mainostoimistot

Isot mainos- ja markkinointitoimistot ovat tottuneet suuriin asiakkaisiin, ja pyrkivät hinnoittelullaan karttamaan pieniä yrityksiä ja uusia tulokkaita. Isot markkinointitoimistot haluavat haalia itselleen kattavia ja haastavia verkkosivu ja verkkokauppaprojekteja, joiden toteuttaminen saattaa kestää jopa vuosia.

Lisäksi tällaiset toimijat pyrkivät siihen, että asiakas ulkoistaisi mahdollisimman suuren osan verkkosivujen toiminnasta mainostoimistolle.

Isoilla mainostoimistoilla verkkosivujen hinnat alkavat yleensä 5000-10 000 ja saattavat nousta jopa 50 000 – 100 000 euroon. Usein tällaiset toimijat eivät edes halua vastaanottaa alle 5000 euron projekteja.

Pienet digitoimistot

Pienet digitoimistot, kuten me Finncontentilla, omaavat rajalliset resurssit, mutta pyrkivät täyttämään markkina-aukon freelancereiden ja suurten markkinointitalojen välissä.

Palvelemme myös pieniä ja aloittelevia yrityksiä, emmekä ole hinnoitelleet itseämme ulos kilpailusta. Tästä huolimatta kykenemme myös laajempien sivukokonaisuuksien toteuttamiseen.

Pienet digitoimistot ovat yleensä korkeintaan parinkymmenen hengen toimistoja, joissa on erikoistuttu muutamiin digimarkkinoinnin osa-alueisiin, kuten kotisivujen rakentamiseen, sisällöntuotantoon ja hakukoneoptimointiin.

Pienillä digitoimistoilla hinnat alkavat yleensä 1500-2000 euron välistä ja ulottuvat jopa 10 000 euroon asti, projektin luonteesta riippuen.

Esimerkiksi Finncontentilla olemme erkoistuneet yhden sivun helppokäyttöisiin ja nopeisiin käyntikorttisivuihin yrityksille. Tällaiset verkkosivut saa halvimmillaan 1250 euron kertamaksulla tai 200 euron kuukausimaksulla.

Voiko yrityksen kotisivut tehdä itse?

Kyllä, yrityksen kotisivut on aina mahdollista tehdä myös itse. Mikäli et itse ole kotisivuvelho tai digimarkkinoinnin ammattilainen, emme kuitenkaan suosittele tähän ryhtymistä.

Yrityksesi ilmeen mukaisten ja toimivien kotisivujen tekeminen vaatii keskimäärin kymmenten tuntien mittaista harjoittelua, sekä useiden erilaisten sovellusten käyttöönottoa.

Käyttämällä arvokasta aikaasi verkkosivujen rakentamiseen, menetät samalla kallisarvoista työaikaa. Mieti mitä kymmenien työtuntien hukkaaminen yrityksellesi maksaa.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota verkkosivujen rakentamisessa ja digimarkkinoinnissa käytettävien työkalujen lisenssien hintaan.

Meille lisenssit eivät ole kalliita, kun voimme käyttää niitä useiden asiakkaidemme kanssa. Lisenssin ostaminen yksittäistä verkkosivuprojektia varten tulee kuitenkin nopeasti kalliimmaksi kuin meidän tarjoamamme palvelu.

Usein kysyttyä yrityksen kotisivujen hinnoista

Mitä yrityksen kotisivut maksavat?

Yrityksen kotisivut maksavat sivujen laajuudesta ja ominaisuuksista riippuen yleensä 750 – 15 000 euroa.
Lisäksi verkkosivuista peritään säännöllisiä kustannuksia kuukausittain tai vuosittain. Näillä säännöllisillä kuluilla katetaan domainista ja hostingista syntyvät kulut sekä katetaan mahdollisen tukipalvelun kustannukset.

Mistä yrityksen kotisivut voi tilata?

Yrityksen kotisivut voi tilata markkinointitoimistolta tai freelancerilta. Suosittelemme tilaamaan verkkosivut asiaan erikoistuneelta toimijalta, joka pystyy rakentamaan ulkonäöltään ja tekniikaltaan siistit verkkosivut.

Miksi yritys tarvitsee nettisivut?

Yritys tarvitsee verkkosivut, sillä asiakkaat etsivät palveluita ja tuotteita pääasiallisesti verkosta. Selkeät verkkosivut, joilta löytyy kaikki tarvittava, mutta ei mitään ylimääräistä ovat avainroolissa yrityksen markkinoinnissa.

Mitä yrityksen kotisivut maksavat kuukausimaksulla

Mikäli ostat yrityksen kotisivut kuukausimaksulla, maksavat ne meillä Finncontentilla 200 euroa kuukaudessa. Valtaosa toimijoista ei edes myy verkkosivuja kuukausihintaan.

Jaa artikkeli

Aiheeseen liittyvää:

Ota yhteyttä!

Oletko kiinnostunut verkkosivujen tilaamisesta tai muista palveluistamme? Ota yhteyttä alla olevalla kaavakkeella

*Tähdellä varustetut kohdat ovat pakollisia