Mitä nettisivuilta pitää löytyä? – Listasimme tärkeimmät asiat

Halusitpa sitten tehdä nettisivut yrityksellesi itse tai tilata ne meiltä, kerromme tässä artikkelissa lyhyesti, mitä kaikkea yrityksesi verkkosivuilta olisi hyvä löytyä.

Mikäli tilaat verkkosivut käymme nämä toki tarkemmin yhdessä läpi, mutta olemme tänään Finncontentilla varsin jouluisalla tuulella, ja haluamme jakaa ilmaiset vinkit myös nettisivunsa itse rakentaville yrittäjille.

Listasimme neljä tärkeää osiota, jotka jokaisen yrityksen verkkosivuilta olisi syytä löytyä. Huomioi, etteivät seuraavat välttämättä ole tärkeysjärjestyksessä tai siinä järjestyksessä kuin niiden juuri sinun yrityksesi sivuilla tulisi olla:

1. Palvelulupaus

Kerro vierailijalle, miten yrityksesi voi auttaa tätä. Mikä on ongelma jonka yrityksesi ratkaisee tai tarve jonka yrityksesi voi tyydyttää? Kerro mitä yrityksesi tarjoaa vastineeksi tähän ongelmaan tai tarpeeseen, onko kyseessä jonkinlainen tuote vai palvelu.

Muista myös tarkentaa kuvauksessasi ketä yrityksesi on erikoistunut auttamaan. Vierailijat haluavat tuntea löytäneensä juuri itseään palvelevan yrityksen, joka ei vastaa jokaisen vastaantulijan tarpeisiin, vaan juuri hänen tarpeisiinsa erityisenä yksilönä.

Me kaikki tiedämme, että oma tuotteesi tai palvelusi on varmasti omasta mielestäsi paras, söpöin, tehokkain ja toimivin, mutta rajoita hieman superlatiiveja. Pelkät kivankuuloiset adjektiivit eivät tee myyntipuhetta tai ainakaan hyvää sellaista.

Kerro sen sijaan mahdollisimman käytännönläheisesti, miten tuotteesi tai palvelusi hyödyttää asiakastasi ratkaisemaan ongelmasi. Olipa kyseessä sitten myyntiä tehostava ohjelmisto tai maanrakennuspalvelut, asiakkaasi haluaa tietää mitä sinä voit tarjota hänen helpotuksensa tai hyödyksensä.

2. Yhteystiedot

Yhteystiedot ovat niin yksinkertainen osa liiketoimintaa, että monet ensimmäisiä verkkosivujaan suunnittelevat saattavat jopa unohtaa ne itsestäänselvyytenä. ”Kyllähän se asiakas toki yhteystiedot löytää jos oikeasti ostaa haluaa”…

Ei löydä. Älä piilota yhteystietoja tai ainakaan unohda niitä verkkosivuiltasi. On vaikea tehdä kauppaa mikäli asiakkaasi eivät löydä yritystäsi tai saa myyntiosastoasi kiinni viestintävälineillä.

Ilmoita yhteystiedot yrityksesi sivuilla mahdollisimman selkeästi. Mikäli asiakkaiden oletetaan vierailevan yrityksesi luona paikan päällä, tuo selkeästi esille, missä yrityksesi sijaitsee ja mihin aikaan siellä sopii vierailla. Voit esimerkiksi liittää Google Maps -widgetin tähän tuomaan selkeyttä. Mikäli sisäänkäynti on piilossa tai haluat auttaa asiakastasi väärinkäsitysten välttämiseksi, kerro ihmeessä lisäohjeita.

Tuo yrityksesi puhelinnumero ja sähköpostiosoite selkeästi esille. Tai mikä ikinä onkaan ensisijainen tapa ottaa yritykseesi yhteyttä. Tämä luo luottamusta ja helpottaa asiakkaita saamaan nopean vastauksen kaikkiin kysymyksiinsä. Puhelinnumeron piilottaminen saattaa auttaa välttämään muutaman puhelinmyyjän, mutta samalla jäävät väliin myös kymmenet potentiaaliset asiakkaat.

3. Esittely

Esittele yrityksesi ja tiimi yrityksen takana. Kuvat ja nimet lyhyiden esittelyiden kanssa tuovat sinut lähemmäs asiakasta ja tekevät sinusta suoraan jonkinlaisen tuttavan. Tällöin vierailijalla on matalampi kynnys myös tiedustella lisää tarjoamistasi tuotteista tai palveluista ja ostaa näitä.

Selkeät ja rehelliset sekä lämminhenkiset esittely ja yhteiskuvat luovat luottamusta vierailijoiden silmissä. Samalla myös Google tykkää tästä, kun sivustosi ei olekaan enää pelkkä yrityksen käyntikortti, vaan hakukone tunnistaa sen takana olevan todellisia ihmisiä.

Esittele myös yrityksesi tarina. Jokaisella yrityksellä on jonkinlainen tarina, olipa se sitten pitkä tai lyhyt. Kerro mikä johti yrityksen perustamiseen, mitä kaikkea matkan varrella on tapahtunut ja mitä toivot tulevaisuudessa tapahtuvan. Mitkä ovat tärkeimpiä yritystäsi ajavia arvoja ja mikä on yrityksesi visio tulevaisuudesta?

4. Call-to-action – Muuta vierailija asiakkaaksi

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä vaan ehkäpä tärkeimpänä yrityksen kotisivujen elementtinä on CTA eli Call-to-action. Tällä viitataan yksinkertaisesti elementtiin, jonka tarkoituksena on ajaa jonkinlaisen konversion tapahtumista.

Tämä saattaa tarkoittaa suoraa ostoksen tekemistä, mikäli myyt jotakin verkossa tai esimerkiksi puhelinnumeroosi soittamista. Mikäli taas vasta keräät markkinointilistaa, voi Call-to-actionin tavoitteena olla kerätä sähköposteja markkinointiviestintää varten.

Call-to-actionin tavoite määrittää sen muotoilun. Kyseessä saattaa olla yhteydenottolomake, ajanvarauskalenteri, puhelinnumero, jonka klikkaus soittaa automaattisesti tai sähköpostilistan tilauslomake.

Call-to-action vaatii myös myyvän tekstin ympärilleen, ja konversioon ohjaavan myyntisuppilon eli funnelin. Vierailija pitää lämmitellä ja vakuuttaa ennen CTA elementtiä tarpeestaan ja halustaan konvertoituta. Vierailijan pitää itse haluta konversiota.

Myyvä osuus ei välttämättä vie sivuiltasi kovinkaan paljoa tilaa, mutta on sitäkin tärkeämpi. Älä pelkää panostaa tähän osioon, ja kysy rohkeasti apuamme, mikäli myyvän tekstin tuottamisessa eli copywritingissä on ongelmia.

Jaa artikkeli

Aiheeseen liittyvää:

Ota yhteyttä!

Oletko kiinnostunut verkkosivujen tilaamisesta tai muista palveluistamme? Ota yhteyttä alla olevalla kaavakkeella

*Tähdellä varustetut kohdat ovat pakollisia