Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto

Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto miellyttää niin hakukonetta kuin kohdeyleisöäsi. Sisällöntuotanto itsessään pyrkii aina tarjoamaan konkreettista hyötyä ja informaatiota asiakkaille, mutta ei sellaisenaan välttämättä tyydytä hakukoneita.

Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto vaatii sen sijaan myös hieman teknistä tietämystä hakualgoritmien toiminnasta ja siitä, mistä Google (tai mikä tahansa muukaan hakukone) pitävät.

Miksi sisällön hakukoneoptimointi kannattaa?

  • Hakukoneoptimoitu sisältö tuo lisää liikennettä verkkosivuillesi
  • Lisää näin myös myyntiäsi
  • Parantaa markkinoinnin kohdennusta ja nostaa konversioprosenttia
  • Toimii myös tulevaisuudessa – sijoitus sisältöön tuottaa pitkään
  • Vähentää tarvetta maksetulle mainonnalle

Miten hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto toimii?

Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto perustuu ennen kaikkea laadukkaan pohjasisällön tuottamiseen, sillä hakukoneoptimoinnin teknisellä toteutuksella ei ole minkäänlaista arvoa, mikäli sisältö itsessään vastaa laadultaan lähinnä roskapostia.

Hakukoneoptimointi toteutetaan sisällöntuotannossa etsimällä kohdennettavia avainsanoja, jotka ovat yksinkertaisuudessaan ihmisten käyttämiä hakutermejä. Etsimme siis yleisimpiä hakuja, joita ihmiset toteuttavat alaamme liittyvissä aihealueissa.

Tämän lisäksi otetaan huomioon myös hakutermien ”vaikeus”. Hakutulostenkärkeen pääseminen ei nimittäin missään tapauksessa ole itsestäänselvyys – edes siinä tapauksessa, että kaikki sisältö olisi täydellisesti kirjoitettua ja teknisesti optimoitu parhaalla mahdollisella tavalla.

Tällainen tilanne tulee vastaan usein laajojen hakutermien kohdalla, joissa suuret toimijat ovat jo valloittaneet Googlen ensimmäiset hakusivut. Tämän vuoksi tutkimme eri hakutermien kilpailutilannetta, sekä sitä löytyykö hakutermillä ylipäänsä hakua vastaavaa sisältöä.

Mistä voit ostaa hakukoneoptimoitua sisältöä?

Hakukoneoptimoitua sisältöä voit tietenkin lähetä tuottamaan itse heti alusta saakka, mutta tämä harvemmin on pitkällä tähtäimellä kannattavaa.

Yleensä yrittäjän itsensä kannattaa keskittyä kehittämään liiketoimintaansa, sillä näin hän käyttää aikansa tuottoisimmalla mahdollisella tavalla. Vaikka tuntisit aiheen erinomaisesti, on silti todennäköistä, että hakukoneoptimoituun sisällöntuotantoon erikoistunut markkinoija tai freelancer suoriutuu prosessista tehokkaammin.

Alkuvaiheessa, pienellä budjetilla pelatessa on freelancerin palkkaaminen hakukoneoptimoidun sisällön tuottamiseen usein järkevä vaihtoehto. Laadukkaan freelancerin löytäminen on kuitenkin harvoin helppoa tai suoraviivaista, jonka vuoksi prosessiin kannattaa varata aikaa. Freelancerin sitouttaminen saattaa myös olla vaikeaa tai vähintäänkin kallista.

Mikäli markkinointibudjetti alkaa olemaan järkevällä tasolla, suosittelemme ehdottomasti ammattilaistiimin palkkaamista kokonaisvaltaisen sisältömarkkinoinnin palvelun muodossa.

Me Finncontentilla tarjoamme helppoa, hakukoneoptimoinnin ja sisällöntuotannon palvelua joko erikseen tai osana kotisivujen tai verkkokaupan rakentamista.

Jaa artikkeli

Aiheeseen liittyvää:

Ota yhteyttä!

Oletko kiinnostunut verkkosivujen tilaamisesta tai muista palveluistamme? Ota yhteyttä alla olevalla kaavakkeella

*Tähdellä varustetut kohdat ovat pakollisia